Om projektet

Byg bæredygtigt med bevidste valg

Tit bliver bæredygtighed ligestillet med fravalg og forbud, men bæredygtighed handler ligeså meget om god byggeskik. Det handler om, at vi skal tænke os om. Vi skal overveje både byggesituationen og brugssituationen over hele bygningens levetid. Og på den måde træffe bevidste valg, der mindsker det samlede ressourceforbrug, og skaber gode rammer for livet i bygningerne. Det behøver hverken at være besværligt eller dyrt at vælge mere bæredygtige byggematerialer.

Fem principper I denne guide præsenteres fem enkle principper for, hvordan du kan vælge mere bæredygtige materialer. Principperne er konkretiseret i forhold til fem materialegrupper, så du hurtigt kan orientere dig, når du står overfor et valg i dit lokale byggecenter. Bæredygtighed vil dog altid være en helhedsbetragtning. Materialet skal derfor ikke ses som en tjekliste, men en guide der kan hjælpe med at finde det mest bæredygtige produkt til den givne situation.

Forhåbentlig kan guiden inspirere til at træffe mere bevidste og bæredygtige valg af byggematerialer.

God byggelyst!

Vælg bæredygtigt

Der er mange mennesker og faggrupper, der har indflydelse på, om et byggeri er bæredygtigt. Denne guide henvender sig særligt til udførende håndværkere og kunderådgivere i byggecentrene. Ambitionen er at øge kendskabet til bæredygtighed i byggeriet ved at gøre bæredygtige byggevalg nemmere at træffe, når der købes ind til byggeprojekter.

Materialet er udviklet i et samarbejde mellem Dansk Byggeri, Brancheforeningen Danske Byggecentre og Smith Innovation og er finansieret af Grundejernes Investeringsfond.

For at kvalificere materialet har der været tilknyttet en arbejdsgruppe bestående af:

Anders Strange Sørensen Enemærke & Petersen A/S
Balder Johansen Logik og Co
Tom Callesen Davidsens Tømmerhandel A/S
Louise Askær-Hune STARK GROUP A/S
Mette Qvist Green Building Council Denmark
Vagn Holk Lauridsen Teknologisk Institut
Palle Thomsen Brancheforeningen Danske Byggecentre
Ingelise Alsø Brancheforeningen Danske Byggecentre
Simon Stig-Gylling Dansk Byggeri
Søren Meyer Grundejernes Investeringsfond

Projektet har til formål at øge kendskabet til bæredygtighed i byggeriet hos de udførende håndværkere og kunderådgiverne i byggecentrene.

Materialet er udviklet i et samarbejde mellem:

Projektet er støttet af:

arrow