5

principper for valg af bæredygtige byggematerialer

 • Spar på ressourcerne
  Spar på ressourcerne – i produktion, opførelse og drift
  arrow arrow
  Det er både god byggeskik og sund fornuft at tænke ressourcebesparende gennem hele materialets levetid – fra produktion til nedrivning.
 • Skab godt indeklima
  Skab godt indeklima – lyd, lys og luft
  arrow arrow
  Vi opholder os i gennemsnit 90% af vores levetid indendørs. Derfor er det afgørende, at vi bygger, så mennesker kan opholde sig indendørs uden at blive syge. Et godt indeklima handler om både lyd, lys og luft – tre forhold der har stor indflydelse på vores velbefindende og sundhed.
 • Byg til ombyggelighed
  Byg til ombyggelighed – anvend fleksible løsninger
  arrow arrow
  Det er omkostningstungt at bygge nyt eller renovere. Derfor er det vigtigt at tænke på, at en bygning ikke kun skal kunne holde til den nuværende brug, men også skal kunne overleve skiftende mode og forskellige livsfaser samt kunne genbruges af fremtidige generationer.
 • Byg holdbart
  Byg holdbart– vælg materialer til formålet
  arrow arrow
  Man kan forlænge bygningens levetid ved at anvende materialer, der har en lang holdbarhed og er robuste i de situationer, hvori de anvendes. Ved at sikre en sammenhæng mellem forskellige materialers levetid undgår man unødvendige udskiftninger.
 • Kig efter dokumentation
  Kig efter dokumentation– miljømærker og deklarationer
  arrow arrow
  Miljømærker og deklarationer er dokumentation for, at producenten arbejder systematisk med fx miljø. Det er ikke alle bæredygtige byggematerialer og -produkter, der har et miljømærke eller en deklaration, men det er stadig en god tommelfingerregel at se efter, når du vælger byggematerialer. Dokumentation kan søges i www.bygdok.dk – Byggeriets Dokumentation.

Materialegrupper

arrow